Behind the scenes

De tijd vliegt, ook in coronatijden! Iets meer dan een jaar geleden opende BLIND DATE haar deuren in de Antwerpse binnenstad. Deze maand nemen we je mee achter de schermen van de laatste voorbereidingen van deze fascinerende portrettententoonstelling.

 

BLIND DATE kwam voor het eerst tot leven in de prachtige ontwerpschetsen van modeontwerper en scenograaf Walter Van Beirendonck. Speciaal voor deze tentoonstelling ontwierp hij een originele scenografie die perfect aansluit bij de vroegmoderne portretten en de historische locaties. Tijdens de opbouw van de expo, ondertussen alweer een jaar geleden, werden de tekeningen werkelijkheid: er werd hout versneden, geschuurd en vooral: veel fluo geschilderd!

 

Wanneer de verf droog was, konden de eerste kunstwerken arriveren. Nadat ze zorgvuldig uitgepakt en onderworpen werden aan een grondige conditiecheck, kregen ze allemaal een unieke plaats aan de muren of in de vitrines. Sommige kleppers vroegen om een apart parcours… De drie stillevens van Frans Snijders (1579-1657) zijn zo groot dat ze met een kraan in Museum Vleeshuis moesten binnengebracht worden!

Benieuwd naar het eindresultaat? Reserveer dan vliegensvlug je ticket; de tentoonstelling loopt nog tot en met 5 april!

©Victoriano Moreno

Snijders’ stillevens werden een voor een naar de tweede verdieping van Museum Vleeshuis getakeld

Walter Van Beirendonck

Ontwerptekening voor de Keizerskapel

Keizerskapel

Constructie van de tentoonstellingswanden

Terug naar overzicht