Behind the scenes

Elk jaar krijgen een aantal veelbelovende restauratoren de kans om als Phoebus Fellow ervaring op te doen in ons restauratieatelier. Deze keer hadden we het voorrecht om schilderijenrestaurator Jénnifer González Corujo te ontvangen. Jennifer deelt met veel plezier haar ervaringen:

 

“Het hoogtepunt van mijn verblijf als fellow was het herstellen van originele passages in het werk Christus als Salvator Mundi van Quinten Metsys en atelier (ca. 1520). Sommige zones waren verborgen door vele lagen verkleurde vernis en breed aangebrachte overschilderingen. Met veel geduld en de meest geavanceerde reinigingssystemen werden deze niet-originele lagen veilig verwijderd. Het resultaat was verbluffend! De decoratiepatronen in het kledingstuk van Christus kwamen tevoorschijn en wat eerst een vlakke bruine hoek was, veranderde weer in een mouw met plooien en schaduwen.”

 

“Naast dit intensieve project werkte ik mee aan verschillende andere restauraties: het retoucheren van Diana en haar nimfen op jacht van het atelier van Peter Paul Rubens (ca. 1636-37, oorspronkelijk bestemd voor de Torre de la Parada in Madrid), het reinigen en consolideren van De triomferende Christus en de negen boetelingen van Jacob Jordaens (ca.1635-40), en het reinigen van het 18de-eeuwse Onze-Lieve-Vrouw van de kandelaar, uit de collectie Latijns-Amerikaanse kunst van de koloniale periode.”

Jénnifer aan het werk met Christus als Salvator Mundi

Jénnifer aan het werk met Christus als Salvator Mundi

Jénnifer aan het werk met Diana en haar nimfen op jacht

Terug naar overzicht