Phoebus Update

Na drie jaar voorbereiding en een jaar uitstel wegens het coronavirus zijn we bijzonder vereerd om eindelijk ons volgende grootschalige tentoonstellingsproject voor te kunnen stellen! Vanaf 23 april kan je ons terugvinden in Tallinn (Estland) met ‘From Memling to Rubens. The Golden Age of Flanders’.

 

Voor de eerste keer ooit trekt The Phoebus Foundation met een unieke selectie kunstwerken naar het buitenland. Meer dan 140 topstukken uit de collectie oude meesters zullen te bewonderen zijn in het Kadriorg Museum te Tallinn. Het voormalige barokke paleis van Tsaar Peter de Grote (1672-1725) vormt het perfecte decor voor dit verhaal.

 

‘From Memling to Rubens’ vertelt het verhaal van meer dan drie eeuwen Vlaamse kunst- en cultuurgeschiedenis. Van ca. 1400 tot ca. 1700 zullen de Lage Landen de artistieke markt domineren. Topstukken van de hand van meesters zoals Hans Memling, Quinten Metsys, Jan Gossaert, Peter Paul Rubens, Antoon Van Dyck en Jacob Jordaens worden hier, in veel gevallen voor de eerste keer ooit, getoond aan het grote publiek. Ontdek samen met ons een wereld van verwondering, ondeugd, zonde en rebellie, met de steden van de Zuidelijke Nederlanden en vooral hun vrijzinnige inwoners in de hoofdrol.

 

‘From Memling to Rubens’ is nog tot 31 oktober te bezichtigen.

Kijk hier voor meer informatie!

Peter Paul Rubens

Een zeeman en een vrouw in omhelzing, ca. 1614-1615

@ Art Museum of Estonia, photo by Stanislav Stepasko

Het Kadriorg Museum in Tallinn (Estland)

Terug naar overzicht