Phoebus Update

Zoals aangekondigd in de vorige nieuwsbrief is The Phoebus Foundation erg trots op haar eerste grootschalige tentoonstellingsproject in het buitenland! Deze maand reisden enkele van onze medewerkers samen met maar liefst 140 kunstwerken uit de collectie naar het prachtige Kadriorg Museum in Tallinn, Estland. Samen met een plaatselijk team werd hard gewerkt aan de opbouw van de tentoonstelling ‘From Memling to Rubens. The Golden Age of Flanders’. De expo vertelt het verhaal van de Vlaamse kunst- en cultuurgeschiedenis van ca. 1400 tot ca. 1700. Een spannend avontuur, dat zeker in tijden van corona een grote uitdaging bleek te zijn!

 

Na een reis van drie dagen over land en zee, verschillende negatieve PCR-testen en 8 dagen non-stop installeren zijn de drieluiken, portretten, sculpturen en handschriften helemaal klaar om getoond te worden aan het grote publiek.

 

We kunnen niet wachten om het resultaat met jullie te delen en zijn verheugd dat de musea in Estland de deuren terug mogen openen vanaf 3 mei.  Meer informatie over de tentoonstelling vind je hier.

© Karel Zova

De kunstwerken komen aan in Tallinn

© Karel Zova

De werken worden zorgvuldig uitgepakt

© Karel Zova

Conditiechecks en installatie

© Karel Zova

Klaar voor het publiek!

Terug naar overzicht