Phoebus Update

Wij hebben een nieuwe collega!

Laura Bijnens is recent gestart als Collection Administrator en deelt graag haar ervaring met jullie.

 

“Ik heb al werkervaring opgedaan als logistiek medewerker bij Katoen Natie en heb langs die weg The Phoebus Foundation leren kennen. De tentoonstelling piKANT! die georganiseerd werd in 2019 heb ik maar liefst drie keer bezocht! Als grote fan heb ik dan ook meteen gesolliciteerd toen er een vacature verscheen. Mijn passie voor kunst en cultuur groeide reeds in mijn jeugd via fotografie en audiovisuele kunsten, en later tijdens mijn studies kunstwetenschappen aan de Universiteit Gent.”

 

“Ik had me nooit kunnen voorstellen hoe een kunstcollectie er achter de schermen uitziet! De grote variëteit in deze functie is ontzettend verruimend. Ik kom in contact met veilinghuizen, wordt betrokken bij bruikleendossiers en coördineer kunsttransporten. De depotwerking en het restauratieatelier zijn enorm fascinerend, maar het is ook verbazingwekkend hoeveel hierbij komt kijken en welke investeringen worden gedaan om dit te verwezenlijken. Dat is vaak verborgen voor de buitenwereld, maar erg intrigerend.”

 

“De Latemse School of de klassiek moderne collectie behoren zeker tot mijn favorieten. Ik hoop dan ook deze werken te mogen zien schitteren bij onze bruikleennemers of bij het voorbereiden van onze tentoonstellingen.”

 

Emile Claus

De Leie in de Winter, 1896

Van Der Ouderaa Piet

De Familie Sjongers in de Veranda, 1907

Laura Bijnens

Terug naar overzicht