Phoebus Update

Zin in een last-minute reisje naar Tallinn maar geraak je er niet voor eind oktober? Goed nieuws: onze tentoonstellingen zijn wegens groot succes verlengd tot 28 november!

 

Van 12 tot 14 september trok een delegatie van prominenten onder leiding van Jan Jambon, Vlaams Minister-president, naar de Estse hoofdstad Tallinn. Zij bezochten de tentoonstellingen ‘From Memling to Rubens’ en ‘Crazy about Dymphna’ die beide tot stand kwamen door de samenwerking van The Phoebus Foundation met de Estse kunstmusea. In het Kadriorgpaleis konden zij genieten van ‘From Memling to Rubens’: een prachtige selectie van meer dan 120 topstukken van Hans Memling, Quinten Metsys, Peter Paul Rubens en Antoon Van Dyck uit de collectie Oude Meesters van The Phoebus Foundation.

 

De tentoonstelling ‘Crazy about Dymphna’ focust dan weer op het altaarstuk van de heilige Dimpna, geschilderd ca. 1505 door Goossen Van der Weyden. Na een langdurige restauratie- en onderzoekscampagne kan het altaarstuk in volle glorie in het Niguliste Museum te Tallinn bewonderd worden. Een interactieve scenografie neemt de bezoeker mee op avontuur doorheen de merkwaardige geschiedenis van het kunstwerk en de heilige Dimpna zelf.

 

Beide tentoonstellingen worden vanwege hun grote succes verlengd en zullen nog tot 28 november te bezichtigen zijn!

© Luk Monsaert

Curator Dr. Katharina Van Cauteren leidt Jan Jambon, Minister-president van Vlaanderen, rondt in de tentoonstelling ‘From Memling to Rubens’

Terug naar overzicht