Travelling treasures

Gezien de coronacrisis zit reizen er momenteel niet echt in voor ons. Gelukkig geraken onze kunstwerken nog wel op hun bestemming! Graag nemen we je dan ook mee doorheen de spannende wereld van onze bruiklenen.

500 jaar geleden wordt Karel V plechtig gekroond tot koning van het Heilig Roomse Rijk in de Dom van Aken. Zijn aanstelling tot machtigste heerser betekent meteen het begin van een nieuw tijdperk. De zogenaamde ‘herfst van de middeleeuwen’, een laatste adem van glorie met pracht en praal, moet plaatsmaken voor een periode van onrust. De façade van het universum, dat altijd zo onwankelbaar leek, brokkelt stilaan af.

 

Met de tentoonstelling ‘De gekochte keizer. De kroning van Karel V en de verandering van de wereld’ focust het Centre Charlemagne op de kroning te Aken maar ook op de jeugd van Karel V in de Nederlanden. We zijn trots om bij te kunnen dragen aan deze uitzonderlijke tentoonstelling door het uitlenen van onze twee houten sculpturen van Karel V en Karel de Grote. Speciaal voor hun verblijf in Aken ondergingen de gepolychromeerde beelden zelfs een restauratiebehandeling!

 

Klik hier voor meer informatie

Omwille van Covid-19 is de tentoonstelling tijdelijk gesloten. Houd zeker de website in de gaten voor de heropeningsdatum.

ANONIEM

Keizer Karel V, ca. 1500

ANONIEM

Karel de Grote, ca. 1500

Terug naar overzicht