Projecten

Ontdek onze projecten

Kunst moet leven. Dat wil zeggen: naar buiten komen, voor het publiek te zien zijn, andere kunstenaars inspireren. Behalve met eigen tentoonstellingen is The Phoebus Foundation daarom erg actief als partner van musea en instellingen in binnen- en buitenland. In 2020 presenteert The Phoebus Foundation haar topstukken van de vijftiende tot de zeventiende eeuw in Tallinn, Estland. Dat is de eerste halte van een reizende tentoonstelling die daarna op andere plekken, wereldwijd, te zien zal zijn.

The Phoebus Foundation voert ook onderzoeksprojecten uit. Zij werkte al samen met het prestigieuze Hamilton Kerr Institute (Cambridge), The Courtauld Institute (Londen) en het KIK-IRPA (Brussel).

Geraamten in travestie, 1894

James Ensor

Tentoonstellingsprojecten

Samen met de Kanselarij streeft The Phoebus Foundation ernaar haar collectie maximaal te ontsluiten voor een zo breed mogelijk publiek. Daarom organiseert ze frequent tentoonstellingen

Sfeerbeeld uit de tentoonstelling OER

De wortels van Vlaanderen

Sfeerbeeld uit de tentoonstelling VOSSEN

Expeditie in het Land van Reynaert

Lezingen

Naast tentoonstellingen organiseert de Kanselarij van The Phoebus Foundation regelmatig lezingen. Het organiseren van lezingen behoort tot de activiteiten van The Phoebus Foundation. Zo worden regelmatig uiteenzettingen gegeven bij een nieuwe publicatie in de reeks Phoebus Focus. De serie belicht in elke aflevering een bijzonder object uit de verzameling.

De roze laan (detail), 1912

Rik Wouters

Onderzoeksprojecten

Het behoud en beheer van de stukken uit de eigen collectie van The Phoebus Foundation is in handen van de Kanselarij. Zij staat ervoor in dat de stukken in optimale omstandigheden bewaard worden en dat er voortdurend gewaakt wordt over hun materiƫle toestand. In het eigen restauratieatelier worden kunstwerken met de grootst mogelijke zorg bewaard en gerestaureerd. Vaak gaan dergelijke restauratiecampagnes hand in hand met wetenschappelijk onderzoek.

Terug naar overzicht