27/01/2023 - 29/05/2023

Vanaf 27 januari toont Fondation de l’Hermitage niet minder dan zes werken uit onze collectie in het kader van hun nieuwe tentoonstelling Léon Spilliaert. Avec la mer du Nord … Zoals de titel al aangeeft, richt deze retrospectieve zich volledig op de in Oostende geboren autodidactische schilder en graficus. De tentoonstelling toont bovendien een van de meest verbeelde onderwerpen in Spilliaerts oeuvre: de Noordzee.

Spilliaert was een tijdgenoot van James Ensor en Henri de Toulouse-Lautrec. Tijdens de late 19de eeuw en het begin van de 20ste eeuw schilderde hij zowel zelfportretten als scènes uit het dagelijks leven, die nu tot zijn belangrijkste werken worden gerekend. Met zijn eigenzinnige benadering van kleur viel Spilliaert op tussen zijn Belgische tijdgenoten. Geen wonder dat hij vandaag beschouwd wordt als een van de belangrijkste Belgische kunstenaars van de 20ste eeuw!

Léon Spilliaert, Zelfportret, ca. 1906

Ontdek meer over het fascinerende leven en werk van Léon Spilliaert in de nieuwe tentoonstelling georganiseerd door Fondation de l’Hermitage. Info en tickets op de website van het museum!