30/05/2019 - 03/11/2019

Vijf eeuwen cultuurgeschiedenis uitgekleed

Aalst en deelgemeente Moorsel, Waterkasteel, Sint-Martinuskerk en Sint-Goedelekerk 

Kant lijkt soms een ouderwetse reputatie te hebben, maar de Kanselarij van The Phoebus Foundation wekte het eeuwenoude luxueuze textiel in 2019 helemaal tot leven. In samenwerking met de Stad Aalst, de bedrijven Jan De Nul en Van de Velde, en de heren Willy Michiels en Jozef Dauwe organiseerde The Phoebus Foundation een sensuele en spannende tentoonstelling over kant.

PiKANT! bood een historisch overzicht van de kantgeschiedenis, van de 16de eeuw tot heden, maar verraste bezoekers ook met hedendaagse kanten kunstwerken. Een selectie met topstukken uit de eigen collectie oude meesters bracht – in combinatie met textielfragmenten, hedendaagse kunst en high fashion couture – het unieke verhaal van dit luxeproduct van eigen bodem. Kant is onlosmakelijk verweven met de geschiedenis van Vlaanderen. De kostbare familiestukken, die van generatie op generatie werden doorgegeven, kregen hier hun verdiende plaats in de schijnwerpers.

PiKANT! overtrof alle verwachtingen. In vijf maanden tijd trok de tentoonstelling meer dan 80.000 bezoekers. Kant was nog nooit zo levend.

Herbeleef de tentoonstelling!