19/02/2023 - 25/06/2023

De intercontinentale tentoonstelling Saints, Sinners, Lovers, and Fools blijft doorreizen. Deze keer, zal deze te bezichtigen zijn in Dallas, Texas. Samen met het Dallas Museum of Art, zal The Phoebus Foundation een nieuw publiek kunnen laten kennismaken met 300 jaar Vlaamse geschiedenis aan de hand van meer dan 120 Vlaamse meesterwerken.

Het Dallas Museum of Art (DMA) is een van de grootste musea in de Verenigde Staten. Het werd opgericht in 1903 en bevindt zich in het Arts District van Dallas. De collectie van het museum omvat meer dan 24 000 kunstwerken, waaronder impressionistische en post-impressionistische schilderijen, moderne en hedendaagse beeldhouwkunst, fotografie, Aziatische, Afrikaanse en Inheems-Amerikaanse kunst, alsook Griekse, Romeinse en Egyptische antiquiteiten. Deze werken van de oudheid tot de moderne tijd zijn altijd gratis te bezichtigen. Bovendien beschikt het museum over een bibliotheek met meer dan 50 000 volumes en een centrum voor interactieve leerervaringen.

DAM heeft al verschillende spraakmakende tentoonstellingen op diens naam staan en zal met Saints, Sinners, Lovers, and Fools opnieuw een unieke gelegenheid teweegbrengen waar bezoekers kunnen genieten van een belangrijk stuk Vlaamse geschiedenis.

Peter Paul Rubens, Een zeeman en een vrouw in omhelzing, ca. 1614-1615
Catharina Ykens II, Vanitasbuste van een dame, 1688
Balthasar Curtois, Slag van Leckerbeetje, ca. 1610-1620