19/02/2023 - 15/10/2023

De intercontinentale tentoonstelling Saints, Sinners, Lovers, and Fools blijft doorreizen. Deze keer is de expo te bezichtigen in Dallas, Texas. Samen met het Dallas Museum of Art laat The Phoebus Foundation een nieuw publiek kennismaken met 300 jaar Vlaamse geschiedenis aan de hand van meer dan 120 Vlaamse meesterwerken.

Het Dallas Museum of Art (DMA) is een van de grootste musea in de Verenigde Staten. Het gerenommeerde museum werd opgericht in 1903 en bevindt zich in het Arts District van Dallas. De collectie van het museum omvat meer dan 24 000 kunstwerken, waaronder impressionistische en post-impressionistische schilderijen, moderne en hedendaagse beeldhouwkunst, fotografie, Aziatische, Afrikaanse en Inheems-Amerikaanse kunst, alsook Griekse, Romeinse en Egyptische antiquiteiten. Deze werken van de oudheid tot de moderne tijd zijn altijd gratis te bezichtigen. Bovendien beschikt het museum over een bibliotheek met meer dan 50 000 volumes en een centrum voor interactieve leerervaringen.

Het DAM heeft al verschillende spraakmakende tentoonstellingen op haar naam staan en creƫert met Saints, Sinners, Lovers, and Fools opnieuw een unieke ervaring waar bezoekers kunnen genieten van een belangrijk stuk Vlaamse geschiedenis.

Catharina Ykens II, Vanitasbuste van een dame, 1688
Balthasar Curtois, Slag van Leckerbeetje, ca. 1610-1620