Tijdens de maand van oktober vonden er in de Boerentoren een reeks fascinerende ontdekkingen en herstelwerkzaamheden plaats.

Een belangrijk hoogtepunt was de herstelplanning van de gevelelementen die schade hadden opgelopen tijdens het brandincident van augustus 2022. De brand had verkleuring veroorzaakt in de voegen tussen de natuurstenen. Om deze zo getrouw mogelijk te herstellen, werden er zorgvuldig stalen geselecteerd en geëvalueerd om de oorspronkelijke kleur en het originele materiaal zo goed mogelijk te kunnen imiteren.

© Erik Hendrickx

In de loop van de maand werd er op de derde verdieping van het gebouw niet herstelde schade ontdekt die dateerde uit de Tweede Wereldoorlog. De schade met betrekking tot de aansluiting van de stalen liggers en gevelkolom zal er vakkundig hersteld worden.

© Tom D’haenens

Daarnaast werden onderhoudsactiviteiten zoals reparaties aan de staalconstructie en asbestsanering verder gezet als onderdeel van de voortdurende inspanningen om de structurele integriteit en veiligheid van de Boerentoren te garanderen.

© Tom D’haenens