08/06/2024 - 20/10/2024

Onze Vlaamse meesters zijn weer in de spotlight, deze keer schitteren ze in het gerenommeerde Montreal Museum of Fine Arts! Opgericht in 1860, staat het MMFA bekend als een van de oudste culturele instellingen van Canada, met bijna 47 000 kunstwerken die duizenden jaren omspannen. Met diens innovatieve benadering tot kunst biedt het museum de perfecte setting voor deze nieuwe tentoonstelling die verleden, heden en toekomst met elkaar verbindt.

Vice, vertu, désir, folie (or Saints, Sinners, Lovers and Fools) neemt de kijker mee naar de Lage Landen van de 15e tot de 17e eeuw, een periode gekenmerkt door baanbrekende sociale, wetenschappelijke, economische en artistieke ontwikkelingen. Met verschillende werken van iconische Vlaamse meesters zoals Hans Memling, Peter Paul Rubens, Anthony Van Dyck, Jacob Jordaens, en vele anderen, toont de tentoonstelling hoe deze tijdloze stukken nog steeds resoneren in onze wereld van vandaag.

Vice, vertu, désir, folie. Trois siècles de chefs-d’œuvre flamands loopt van 8 juni tot 20 oktober 2024. Ontdek meer op www.mbam.qc.ca.