Waasland en Hulst (NL), diverse locaties
05/05/2018 - 30/09/2018

Expeditie in het land van Reynaert

In 2018 liet de Kanselarij van The Phoebus Foundation het brede publiek kennismaken met weer een nieuwe deelcollectie van de Foundation. Vossen was niet zomaar een tentoonstelling: het ging om een fiets- en tentoonstellingsparcours over het middeleeuwse verhaal van de vos Reynaert. De Kanselarij werkte hiervoor samen met de Provincie Oost-Vlaanderen en de gemeentes Beveren, Sint-Gillis-Waas en het Nederlandse Hulst. Ook deed ze voor advies een beroep op het Reynaertgenootschap.

De ruime Reynaert-collectie werd tentoongesteld in de vorm van een ‘culturele expeditie’ over het middeleeuwse dierenepos. De expeditie nam bezoekers mee op een fietstocht van 40 of 60 kilometer door het Vlaamse Waasland en Nederlands Zeeuws-Vlaanderen. Op dit belevingstraject maakten de bezoekers op een speelse en toegankelijke manier kennis met de lepe vos. Van prachtige kunstwerken en decors via schalkse films en ultramoderne animaties tot een toffe speurtocht: ze maakten dit stukje cultuurgeschiedenis bijzonder toegankelijk.

Met ongeveer 60.000 bezoekers was Vossen het derde succesvolle grote project van de Kanselarij van The Phoebus Foundation.

Bekijk de video