Vanaf 1 april is het eindelijk zo ver: dan brengen we het uitzonderlijke Dimpna-altaarstuk van Goossen Van der Weyden naar de plaats waar alles begon: Geel!

Met Zot van Dimpna toont The Phoebus Foundation het altaarstuk met het leven van de heilige Dimpna van Goosen Van der Weyden (ca. 1465-1538), kleinzoon van de beroemde Rogier, in primeur in de Sint-Dimpnakerk. Van der Weyden creëerde het monumentale altaarstuk, dat het tragische levensverhaal vertelt van de heilige Dimpna, op het hoogtepunt van de Dimpnacultus die onlosmakend verbonden is met de stad Geel. The Phoebus Foundation onderwierp de panelen aan een uitgebreid restauratieproject van meer dan 3 jaar, met verbazingwekkende ontdekkingen!

De tentoonstelling belicht Dimpna’s uitzonderlijke levensverhaal, de fascinerende geschiedenis van Van der Weyden’s altaarstuk en de geheimen achter de verflagen. Bovendien maak je kennis met de eeuwenlange traditie van geestelijke zorg, barmhartigheid en naastenliefde van de stad Geel, waarvan de heilige Dimpna de fundamenten legde. Dit alles in de vorm van een audiovisueel traject met een flinke dosis humor en beklijvende emotie.

Laat je onderdompelen in de buitengewone wereld van Dimpna. Reserveer je ticket voor slechts één euro!

(c) Luk Monsaert